Доступність посилання

ТОП новини

Таджикистан: жінкам-учителям погрожували «з особистих мотивів»


У Таджикистані повідомили про затримання трьох осіб, яких підозрюють у нападі на школу в одному з регіонів країни і погрозах на адресу вчителів-жінок.

Як стверджують посадовці, вони з’ясували, що інцидент був викликаний особистими мотивами і не має нічого спільного з релігією чи екстремізмом.

Увечері в понеділок, 20 квітня, заступниця голови Раштського району, де стався інцидент, Зумрад Лоїкова заявляла, що у причетності до нього підозрюють одну з учительок потерпілої школи в селі Камароб, її брата і шкільного сторожа.

Раніше в понеділок, 20 квітня, сільський голова Рахматджон Салімов повідомив, що на вихідні на цю школу напали невідомі, спаливши в ній мапи Таджикистану і шкільні стінгазети і залишивши записку з погрозами, що всі вчителі-жінки мають протягом місяця звільнитися з посад, бо інакше їх уб’ють.

Раштський район залишається відносно неспокійним місцем у формально світському, але значною мірою глибоко релігійному Таджикистані й нині, більш як через десятиліття після загальнодержавного примирення 1997 року, що поклало край громадянській війні в цій країні між урядом прихильників світської держави та радикальними ісламістами. Зокрема, 2010 року не менш як 20 військових загинули внаслідок нападу бойовиків на їхню колону в Камаробі. Той напад спричинив масову антитерористичну операцію урядових сил, що протривала в регіоні кілька місяців.

XS
SM
MD
LG