Доступність посилання

ТОП новини

В «Укртранснафті» змінився керівник – ЗМІ


Наглядова рада «Укртранснафти» призначила нового тимчасового виконувача обов’язків голови Романа Сидорака. Про це йдеться у протоколі засідання наглядової ради «Укртранснафти», який є у розпорядженні видання «Українська правда».

Згідно з протоколом, Сидорак тимчасово здійснюватиме повноваження голови правління «Укртранснафти» з 23 квітня 2015 року по 10 серпня 2015 року.

В оприлюдненому ЗМІ протоколі йдеться про те, що колишньому голові «Укртранснафти» Олександру Лазорку доручено передати, а Сидораку прийняти до 15:00 23 квітня 2015 року документи, майно та інформацію «Укртранснафти».

Проте у «Нафтогазі», який контролює 100% акцій «Укртранснафти», не коментують це повідомлення, а у Міністерстві енергетики кореспондентові Радіо Свобода не змогли офіційно підтвердити зміну керівника «Укртранснафти».

8 квітня наглядова рада «Укртранснафти» призначила тимчасовим виконувачем обов’язків підприємства Сергія Сукала замість Юрія Мірошника, який обіймав цю посаду від 19 березня.

19 березня наглядова рада «Укртранснафти» тимчасово відсторонила голову правління Олександра Лазорка від посади, замість нього призначили Мірошника. Однак він по суті так і не зміг почати виконання своїх обов’язків на цій посаді.

Олександр Лазорко взяв лікарняний, призначив замість себе виконувачем обов’язків голови правління «Укртранснафти» свого заступника Наталію Парахоняк. З 19 березня по 8 квітня вона представляла інтереси підприємства як виконувач обов’язків голови правління і мала в своєму розпорядженні печатки підприємства.

Корпоративний конфлікт навколо компаній «Укрнафта» та «Укртранснафта» аналітики називають серед причин відставки голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського.

У «Нафтогазі» обіцяють провести відкритий конкурс на посади постійних керівників компаній «Укртранснафта» та «Укргазвидобування».

XS
SM
MD
LG