Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: анексія Росією Криму – це виклик для безпеки у Європі


Петро Порошенко і Франсуа Олланд
Петро Порошенко і Франсуа Олланд

Президент Петро Порошенко заявляє, що Крим є невідʼємною частиною України, а анексія півострова Росією стала викликом для безпеки у Європі. Про це глава держави сказав під час візиту у Францію в інтервʼю телеканалу iTELE.

«Анексія Криму була аншлюсом, реальним викликом для безпеки у Європі», – зазначив Порошенко і додав, що Крим «завжди буде українським, він є невідʼємним від України».

Петро Порошенко також наголосив, що ніколи не провокував президента Росії Володимира Путіна. «Ми робили все, щоб відновити мир», – зазначив глава держави.

Порошенко додав, що Україна перебуває у стані війни. «Люди гинуть. Ми втратили вже понад 6 тисяч військових і цивільних», – зазначив президент України.

Петро Порошенко заявив, що Мінські домовленості наразі повноцінно не виконуються. «Вже немає важкого озброєння, але Росія і далі підтримує війська (сепаратистів – ред.)», – додав глава держави.

Росія заперечує участь своїх військових у конфлікті на сході України, а також матеріальну і технічну підтримку бойовиків.

XS
SM
MD
LG