Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила за основу закон про державну службу


Верховна Рада ухвалила за основу закон про державну службу.

За документ проголосували 226 народних депутатів.

Законопроект передбачає розмежування політичних та адміністративних посад, врегульовує статус державного службовця, конкурсні процедури добору на державну службу.

Очікується, що документ також гарантуватиме рівний доступ до державної служби, поєднання системи винагород з оцінкою роботи, надання пріоритету кар’єрній службі та посилення персональної відповідальності за виконання обов’язків.

Документ також передбачає запровадження посади державного секретаря міністерства, створення комісії з питань вищого корпусу державної служби та запровадження інституту наставництва державного службовця.

Як зазначається пояснювальній записці, розробка проекту закону передбачена угодою про фінансування контракту для України з розбудови держави, підписаною 13 травня 2014 року у Брюсселі, відповідно до якої здійснюється підтримка реформ уряду, зокрема по напрямку реформування системи державного управління.

Закон ухвалили за основу з другої спроби, на ранковому пленарному засіданні Ради депутати не змогли ухвалити цей законопроект.

XS
SM
MD
LG