Доступність посилання

ТОП новини

«Нью-Йорк таймз»: фонд Клінтонів отримав значні кошти в час оборудки з Росією


Гілларі Клінтон
Гілларі Клінтон

У США щоденник The New York Times повідомив, що родинний фонд колишнього президента Білла Клінтона і його дружини отримав великі внески від канадської гірничої компанії, що мала значні ресурси видобування урану у США, в той час, як цю компанію купувала Росія і згоду на це дав Державний департамент США, яким тоді керувала Гілларі Клінтон.

Матеріал оприлюднений менш як через два тижні по тому, як Гілларі Клінтон, колишній державний секретар США, оголосила, що балотуватиметься на посаду президента на виборах 2016 року.

За повідомленням газети, фонд Клінтонів, за даними з Канади, отримав низку значних внесків від канадської компанії Uranium One у 2009–2013 роках, коли в кілька етапів тривав процес купівлі цієї фірми російською державною компанією «Росатом». Ця угода, яка врешті дала Росії контроль над 20 відсотками видобутку урану у США, вимагала згоди спеціального міжвідомчого комітету, і врешті остаточне схвалення цієї угоди дав Держдепартамент під керівництвом Клінтон, пише американський щоденник.

Зокрема, чотири внески на загальну суму у 2 мільйони 250 тисяч доларів надійшли від голови Uranium One, який використав для цього кошти свого родинного фонду; внески надходили також і від інших осіб, пов’язаних із цією канадською компанією, мовиться у статті.

«Нью-Йорк таймз» додає, що наразі не ясно, чи ці внески до фонду Клінтонів відіграли якусь роль у схваленні оборудки.

Видання також наводить слова речника президентської кампанії Клінтон про те, що ніхто наразі не подав ані найменших доказів, що Гілларі Клінтон як держсекретар чинила хоч якісь дії в інтересах донорів родинного фонду.

XS
SM
MD
LG