Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти України і Росії засудили використання загибелі колег для пропаганди


Журналістські спілки України і Росії вважають неприпустимими будь-які спроби використовувати факти загибелі та порушення прав журналістів для пропаганди та ідеологічного протистояння. Про це йдеться у спільній заяві, яку медіаорганізації підписали під час круглого столу журналістських об’єднань у Відні 23 квітня.

У заході взяли участь представники Національної спілки журналістів України, незалежної медіа-профспілки, Союзу журналістів Росії.

Як йдеться в заяві, медійники домагатимуться розслідування всіх злочинів проти журналістів та порушення їх прав, захищаючи принципи чесної та відповідальної журналістики в протистоянні агресії та пропаганді в ЗМІ.

«Ми підтверджуємо свою прихильність продовженню діалогу та розвитку співпраці: вважаючи професійну солідарність основною зброєю проти спроб роз’єднати журналістів і перетворити нас в зброю політичної та ідеологічної конкуренції», – йдеться в документі.

Круглий стіл для представників журналістських об’єднань відбувся за підтримки представника ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.

Наприкінці грудня минулого року в Україні було створено міністерство інформаційної політики, яке, як заявляли, було створено передусім для протидії російській пропаганді в українському інформаційному просторі. Також днями європейська преса написала про те, що ЄС нині шукає експертів для протидії російській дезінформаційній кампанії. Росія всю подану щодо України інформацію називає об'єктивною.

XS
SM
MD
LG