Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр просив голову Єврокомісії «зняти побоювання» Росії через ЗВТ з Україною – лист


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр звертався до голови Єврокомісії Жана-Клода Юнкера з закликом «зняти побоювання» Росії через зону вільної торгівлі між Україною і ЄС. Про це йдеться у листі, який має у своєму розпорядженні Радіо Свобода.

У листі, датованому 2 квітня, Штайнмаєр закликав керівництво Євросоюзу відновити тристоронні консультації – за участі України, ЄС і Росії – щодо імплементації Угоди про асоціацію і зону вільної торгівлі Україна-ЄС. Міністр закордонних справ Німеччини також висловив побажання, щоб Єврокомісія «використала всю гнучкість, яку дозволяє угода».

Офіційних коментарів щодо цього листа ані з боку МЗС Німеччини, ані з боку Єврокомісії не було.

21 квітня у Брюсселі відновилися тристоронні консультації щодо імплементації Угоди про зону вільної торгівлі між Україною і ЄС за участі Росії. Ця зустріч тривала на технічному рівні, консультації на політичному рівні очікують найближчим часом, зазначили у Єврокомісії за підсумками зустрічі.

Угода про зону вільної торгівлі є складовою Угоди про асоціацію, політичну частину якої Україна і ЄС підписали у березні 2014 року. Економічна частина передбачає створення зони вільної торгівлі, однак її імплементацію відтермінували до 1 січня 2016 року.

Росія неодноразово висловлювала незадоволення щодо майбутнього втілення економічної частини Угоди про асоціацію.

XS
SM
MD
LG