Доступність посилання

ТОП новини

Донбас: обстріли із застосуванням великокаліберної зброї тривають


Упродовж п’ятниці, 24 квітня, бойовики на Донбасі 29 разів обстрілювали позиції українських військових, повідомляють у штабі АТО.

«На Донеччині нова доба для Українських військ неподалік Мар’їнки розпочалася з бойового зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою. Обидві сторони застосовували стрілецьку зброю. Під щільним вогнем наших військовослужбовців противник був вимушений відійти.
Ще одне бойове зіткнення з диверсійно-розвідувальною групою противника, також із застосуванням стрілецької зброї, відбулося надвечір в районі Авдіївки. Опорний пункт сил АТО дав рішучу відсіч нападникам», – зазначив речник штабу АТО Сергій Даниленко.

«На Луганщині незаконні збройні формування двічі відкривали вогонь по нашому опорному пункту неподалік населеного пункту Сокольники із стрілецької зброї і один раз із зенітної установки», – наголосив Даниленко і додав, що бойовики продовжують застосовувати великокаліберну зброю.

(Відео користувача YouTube Військове телебачення України)

Сепаратисти також заявляють про обстріли своїх позицій українськими військовими. За інформацією так званого «заступника міністра оборони» угруповання «ДНР» Едуарда Басуріна, найбільш інтенсивні обстріли з боку українських силовиків упродовж доби були у населених пунктах Широкине і Жабунькі Донецької області. Тут, за словами Басуріна, сепаратисти зафіксували обстріли з танків і мінометів.

(Відео користувача YouTube лодырь иванов)

Про продовження обстрілів на Донбасі, зокрема побіля Донецького аеропорту та селища Широкине повідомляють і у Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG