Доступність посилання

ТОП новини

29 квітня контактна група проведе відеоконференцію з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР» − Оліфер


екс-президент України Кучма і посол Росії в Україні Зурабов після зустрічі в Мінську
екс-президент України Кучма і посол Росії в Україні Зурабов після зустрічі в Мінську

29 квітня відбудеться відеоконференція тристоронньої контактної групи з представниками угруповань «ДНР» і «ЛНР». Про це написала у Facebook прес-секретар президентського фонду Леоніда Кучми «Україна» Дарка Оліфер.

За її словами, 24 квітня відбулася робоча зустріч учасників nристоронньої контактної групи − представника ОБСЄ Гайді Тальявіні, екс-президента України Кучми і посла Росії в Україні Михайла Зурабова.

«Під час розмови йшлося про підготовку до найближчої скайп-конференції з представниками так званих «ДНР» і «ЛНР». Ця відеоконференція відбудеться 29 квітня. Йтиметься про весь спектр Мінських домовленостей. У пріоритеті − дотримання режиму припинення вогню, відведення важких видів озброєнь, моніторинг і підтвердження цього відведення представниками місії ОБСЄ, звільнення незаконно утримуваних осіб. Також йтиметься про доставку української гуманітарної допомоги в Донецьк і Луганськ та запуск роботи підгруп у рамках Тристоронньої контактної групи», − написала Оліфер.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG