Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: із 20 українцями в Непалі ще немає зв’язку, даних про загиблих чи поранених немає


У столиці Непалу Катманду розбирають завали після першого, найсильнішого землетрусу, фото 25 квітня 2015 року
У столиці Непалу Катманду розбирають завали після першого, найсильнішого землетрусу, фото 25 квітня 2015 року

Речник Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс повідомив Радіо Свобода, що станом на зараз відомо про 84 громадян України, які перебували в Непалі; з них приблизно з 20 поки що немає зв’язку, з іншими зв’язок уже є.

Інформації про загиблих чи потерпілих громадян України наразі немає, додав речник.

Але, за його словами, дані весь час змінюються, і посольство України в сусідній Індії далі вживає заходів, щоб уточнювати цю інформацію і організовувати евакуацію громадян України з Непалу.

Для цього в Непал виїхав український консул у Делі. «Ми це будемо робити спільно з нашими колегами з інших держав», – сказав Перебийніс.

За його словами, для допомоги з евакуацією можуть звертатися в Києві (родичі чи друзі) на гарячу лінію МЗС (044) 238-16-57, а також до посольства України в Індії.

Речник повідомив, що МЗС пізніше має намір оприлюднити телефонний контакт у Непалі, коли там буде встановлений зв’язок.

Крім того, звернув увагу Євген Перебийніс, також можна звертатися до дипломатичних представництв України в інших державах, тому що не тільки Непал потерпів від цього, тому громадяни, які потрапили в надзвичайну ситуацію в інших країнах у регіоні, можуть звертатися й до інших дипломатичних представництв України.

За деякими з останніх повідомлень із Непалу, який потерпів від двох сильних і низки слабших землетрусів за останні два дні, число виявлених загиблих перевищило 2 тисячі 400, і ці дані ще вочевидь значно зростуть. Землетруси відчувались і спричинили деякі жертви і в кількох сусідніх із Непалом країнах.

XS
SM
MD
LG