Доступність посилання

ТОП новини

У Криму чергового члена Меджлісу допитують у «справі 26 лютого» – активіст


Заїр Смедляєв
Заїр Смедляєв

Активіст національного руху кримських татар, глава ЦВК Курултаю Заїр Смедляєв повідомляє про черговий допит, який проводить Слідчий комітет Росії у справі протестів 26 лютого.

За його інформацією, 27 квітня допитують члена Меджлісу кримськотатарського народу Абдурамана Егіза, також викликають інших членів представницького органу.

«Потім запрошений керівник Секретаріату Меджлісу Дилявер Акієв, на завтра запрошують мене. А коли будуть запрошені справжні організатори провокацій біля стін Верховної Ради Криму чи вони так і залишаться «священними коровами», що проходили поруч?», – написав Смедляєв у Facebook.

26 лютого 2014 року під кримським парламентом зібралися кілька тисяч прихильників кримськотатарського Меджлісу і «Русского единства». Організаторами заходу виступили голова Меджлісу Рефат Чубаров і лідер «Русского единства» Сергій Аксьонов. Тоді в результаті сутичок двоє людей загинули. Слідчий комітет Росії порушив за цим фактом кримінальну справу.

У рамках її розслідування «за підозрою в організації й участі в масових заворушеннях» 29 січня цього року був затриманий заступник голови Меджлісу Ахтем Чийгоз. Йому обрали запобіжний захід у вигляді утримання під вартою до 19 лютого 2015 року, а потім продовжили до 19 травня.

22 квітня у даній справі був заарештований оператор кримськотатарського телеканалу АTR Ескендер Небієв, до цього по даній справі був заарештований кримчанин Алі Асанов.

XS
SM
MD
LG