Доступність посилання

ТОП новини

З Непалу до Індії евакуювали четверо українців – МЗС


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

З Непалу до Індії евакуйовані четверо громадян України, повідомив речник Міністерства закордонних справ Євген Перебийніс у своєму twitter.

За його словами, в Непалі перебуває 161 громадянин України, з 85 з них зв’язок ще не встановлено.

«Робота з організації літака для евакуації триває. Зараз аеропорт Катманду закритий для прийому літаків. Посольський літак евакуював до Делі чотирьох громадян України», – написав спікер МЗС.

«Почесне консульство України в Непалі – місце, де українці можуть отримати дах над головою, їжу й очікувати евакуації», – додав він.

Раніше у МЗС заявили, що найближчим часом до постраждалого від землетрусів Непалу відправлять літак для евакуації громадян України.

У суботу і неділю в Непалі сталося два потужні землетруси. Кількість жертв постійно зростає, бо, як припускає влада, чимало людей досі залишаються під завалами. За останніми даними, внаслідок землетрусу в Непалі загинули понад 3700 людей.

Крім численних людських жертв, суттєво потерпіла інфраструктура Непалу, головним чином регіон Катманду, зруйновано кількастолітні історичні будівлі.

Землетрус уже назвали найбільшим в Південній Азії за понад 80 років, оскільки він зачепив не лише Непал, підземні поштовхи відчуватися в Індії, Бангладеш, в Пакистані, окремих регіонах Китаю, Тибеті.

XS
SM
MD
LG