Доступність посилання

ТОП новини

Україна та НАТО підписали угоду про співпрацю у сфері підтримки


©Shutterstock
©Shutterstock

У штаб-квартирі НАТО підписали угоду між українським урядом та альянсом про співробітництво у сфері підтримки.

«Підписання цієї міжнародної угоди створює правові рамки для практичного співробітництва України з НАТО у рамках спеціально створених альянсом для нашої держави трастових фондів з реформування систем логістики і стандартизації Збройних сил України та фізичної реабілітації (протезування) військовослужбовців, поранених в антитерористичній операції в Донецькій та Луганській областях. Завдяки Угоді відкриваються широкі можливості для участі України в економічно вигідних проектах Альянсу з логістичного забезпечення військ, а також розробки, виробництва, закупівель, модернізації, зберігання та утилізації продукції військового призначення», – повідомили у місії України при НАТО у понеділок, 27 квітня.

З українського боку угоду підписав голова місії України при НАТО Ігор Долгов, а з боку НАТО – генеральний менеджер Агенції НАТО з підтримки та постачання Майк Лайден.

9 квітня секретар РНБО Олександр Турчинов представив проект стратегії національної безпеки і зокрема заявив, що пріоритетом для системи безпеки в Україні є досягнення стандартів НАТО, щоб у майбутньому мати змогу претендувати на членство в альянсі.

Наприкінці минулого року Україна офіційно відмовилася від позаблокового статусу.

XS
SM
MD
LG