Доступність посилання

ТОП новини

Росія намагається зберегти Україну єдиною державою – Лавров


Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявляє, що всі дії Москви спрямовані на те, щоб зберегти Україну єдиною державою.

«У мене немає відчуття, що у результаті цієї української драми ми здамо свої позиції і відмовимося від підтримки наших співвітчизників. Все, що зараз ми робимо, все, що робить президент, а саме він ініціював ці Мінські домовленості, спочатку вересневі, а потім вони вже перетворилися у комплексний план від 12 лютого. Все, що ми робимо, спрямовано на те, щоб зберегти Україну єдиною державою за умови, що самі українці домовляться між собою», – сказав Лавров у понеділок, 27 квітня, в інтерв’ю російському телеканалу «Россия 24».

Наприкінці лютого, на початку березня 2014 року перекинуті з Росії і кримських баз Чорноморського флоту Росії війська без розпізнавальних знаків окупували Кримський півострів. 16 березня 2014 року на території Криму і Севастополя відбувся так званий референдум про статус півострова, за результатами якого Росія включила Крим до свого складу.

Ні Україна, ні Євросоюз, ні США не визнали це голосування і вважають, що Крим Росія анексувала.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, але є «добровольці».

XS
SM
MD
LG