Доступність посилання

ТОП новини

У Непалі нарахували 161 українця, частина з них вже очікує на евакуацію


Тіла загиблих під час землетрусу в Непалі витягують з руїн
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:02 0:00

Тіла загиблих під час землетрусу в Непалі витягують з руїн

У Непалі перебуває чи може перебувати 161 українець, інформації про громадян України серед постраждалих чи загиблих унаслідок землетрусів немає. Про це у своєму Facebook повідомила начальник управління звʼязків зі ЗМІ МЗС України Олена Ващенко.

«Із 85 громадянами України зв'язок ще не встановлено. Ми сподіваємося, що з ними також все гаразд, оскільки це можуть бути проблеми із зв’язком, дуже зруйнована інфраструктура країни і наші громадяни не мають можливості вийти на зв'язок», – зазначила вона.

Раніше президент Петро Порошенко заявив про доручення МЗС і Мінобороні відправити у Непал літак для евакуації українців. Ближче до вечора деякі з громадян України, які перебувають у Непалі, повідомили у соціальних мережах, що ніякої евакуації українців літаком поки не проводилося.

Як повідомила Олена Ващенко, затримка з літаком зумовлена труднощами в аеропорту Катманду. «Проблема полягає у тому, що для більшості рейсів зараз аеропорт Катманду закритий», – написала вона.

«Ми готуємо наш борт. Для того, щоб частково відновити авіаційне сполучення з Катманду, як повідомляє влада Непалу, необхідно декілька днів», – додала представник МЗС України.

У посольстві України в Індії Радіо Свобода розповіли, що наразі у Делі перебуває 10 евакуйованих громадян України. У дипломатичному представництві додали, що у Катманду вирушив консул України у Делі Ярослав Бєлов.

Сам консул зазначив у коментарі Радіо Свобода, що робота з пошуку й організації громадян України у Катманду триває. Дехто з українців, хто наразі перебуває у Непалі, вийшли на звʼязок і повідомили, що не потребують консульської допомоги й евакуації, пояснив Ярослав Бєлов. Тих, хто очікує на евакуацію, поселили або в готелі, або в наметовому містечку, дехто наразі – у приміщенні почесного консульства України у Непалі.

Ярослав Бєлов порадив тим українцям, які перебувають у Непалі, потребують допомоги і досі не вийшли на звʼязок із МЗС України, телефонувати або йому напряму за телефоном +918 130 720 005, або у почесне консульство (телефони: +977 1 441 65 44, +977 1 441 67 67). Місце збору українців у Катманду – почесне консульство України в Непалі, адреса: House No. 122, Bhagwan Marg, Narayan Chour, Naxal, Kathmandu, Nepal.

У суботу й у неділю у Непалі сталися два потужні землетруси і кілька десятків менших підземних поштовхів. Кількість загиблих уже перевищила 4 тисячі людей.

XS
SM
MD
LG