Доступність посилання

ТОП новини

СММ ОБСЄ: на Донеччині снаряд потрапив у подвір’я, загинула людина


СММ ОБСЄ на Донбасі (ілюстраційне фото)
СММ ОБСЄ на Донбасі (ілюстраційне фото)

У селищі Дзержинськ Донецької області через потрапляння снаряду у подвір’я житлового будинку загинув чоловік, повідомляють у Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ з посиланням на очевидців.

«У Дзержинську мешканці повідомили спостерігачам, що один чоловік загинув побіля свого будинку, коли 26 квітня снаряд потрапив у його подвір’я. Аналіз кратерів засвідчив, що снаряд був випущений з західного району», – йдеться у звіті СММ ОБСЄ за 27 квітня, опублікованому сьогодні.

Хто саме випустити цей снаряд в ОБСЄ не уточнюють.

Спостерігачі повідомили також, що їм вперше вдалося потрапити у селища Дзержинське, Ленінське, Окрябр та Заїченко, підконтрольні угрупованню «ДНР».

Бойові дії на Донбасі тривають з квітня минулого року. За цей період, за оцінками ООН, там загинуло понад 6 тисяч людей.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Проте домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG