Доступність посилання

ТОП новини

Росія: Мін’юст позбавив реєстрації партію Навального


Російський опозиціонер Олексій Навальний
Російський опозиціонер Олексій Навальний

Міністерство юстиції Росії позбавило реєстрації «Партію прогресу» опозиціонера Олексія Навального.

«Мін’юстом Росії ухвалене рішення про визнання документа про державну реєстрацію політичної партії «Партія прогресу» таким, що втратив чинність і виключення відомостей про неї та її структурні підрозділах з Єдиного державного реєстру юридичних осіб», – йдеться у повідомленні, опублікованому на сайті Міністерства юстиції Росії у вівторок, 28 квітня.

У відомстві зазначили, що «Партія прогресу» не виконала вимог закону «Про політичні партії», згідно з яким має бути «здійснена державна реєстрація регіональних відділень не менш ніж у половині суб’єктів Росії не пізніше ніж через шість місяців від дня державної реєстрації самої політичної партії».

17 квітня було ухвалене рішення, що «Партія прогресу» об’єднується з РПР-ПАРНАС, а її представники балотуватимуться до Держдуми Росії. За словами Навального, сторони хочуть створити політичний блок, який «дозволяє зберегти нинішні структури». Пізніше створення такого альянсу підтримав голова правління громадської організації «Відкрита Росія» Михайло Ходорковський.

«Партія прогресу» спочатку була заснована прихильникам Навального як «Народний альянс». У лютому 2014 року вона змінила назву. 19 лютого 2014 року у Міністерстві юстиції пройшов перший етап реєстрації «Партії прогресу», після чого вона почала створювати регіональні відділення.

Наприкінці минулого, 2014 року Олексія Навального засудили до 3 з половиною років позбавлення волі умовно за звинуваченнями в фінансових махінаціях, які він називає політично мотивованими. Через цю підсудність він не має права сам балотуватися до парламенту.

XS
SM
MD
LG