Доступність посилання

ТОП новини

Літак для евакуації українців з Непалу може приземлитися в Делі – Шкіряк


Зорян Шкіряк
Зорян Шкіряк

Літак з українськими рятувальниками готовий до вильоту в Непал, очікують дозволу аеропорту Катманду на посадку, літак може приземлитися в Делі, заявив виконувач обов’язків голови Державної служби Україна з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк.

«Борт Іл-76 Міністерства оборони готовий до вильоту. Зараз відбулося завантаження всім необхідним. Підрозділи ДСНС, зокрема, психологи, рятувальники та лікарі медицини катастроф перебувають на борту», – зазначив він.

Українців евакуйовуватимуть із Непалу на Іл-76 - Шкіряк
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:22 0:00

За словами Шкіряка, на посадку в Катманду нині черга зі 100 літаків, тому не виключено, що український борт приземлиться в Делі (Індія).

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну повідомив, що уряд виділяє понад 7 мільйонів гривень на те, щоб забезпечити транспортування українців з Непалу.

Унаслідок землетрусу і повторних поштовхів, що сталися у Непалі на минулих вихідних, за оцінками ООН, постраждали 8 мільйонів людей через землетрус у Непалі, серед них близько 4 тисяч 400 – загинули.

28 квітня президент України Петро Порошенко підписав указ про невідкладну евакуацію громадян України з Непалу. Згідно з указом, Кабміну доручають організувати проведення евакуації, а також забезпечити фінансування відповідних заходів.

За даними МЗС, на території Непалу перебувають 196 українців.

XS
SM
MD
LG