Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ заявляють про затримання організаторів «київської народної республіки»


Співробітники СБУ викрили протиправну діяльність групи провокаторів, які через соціальні мережі активно закликали до створення так званої «київської народної республіки», повідомляє прес-служба відомства.

«Під такою назвою група створила інтернет-спільноту, яка пропагувала злочинну діяльність терористів на окупованих територіях, поширювала антиукраїнські матеріали і намагалася схилити молодих людей до підтримки сепаратизму. Організатори розробили та поширювали символіку фейкової «республіки», демонстративно подібну до тієї, що використовують бойовики «ДНР» і «ЛНР», – йдеться у повідомленні.

28 квітня співробітники СБУ провели обшуки у помешканнях організаторів групи − мешканців Києва 25-ти та 19-ти років, їх затримали.

Висновки експертів підтвердили, що у повідомленнях інтернет-спільноти є антиукраїнські заклики, направлені на повалення існуючого конституційного ладу, зауважують у СБУ.

Кримінального провадження розпочато за частиною 1 статті 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) та частиною 2 статті 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) Кримінального кодексу України.

Ранішев СБУ повідомляли про виявлення в соціальних мережах близько 600 антиукраїнських груп.

XS
SM
MD
LG