Доступність посилання

ТОП новини

Суд обирає запобіжний захід екс-депутату з Криму, підозрюваному в зраді


Василь Ганиш
Василь Ганиш

У Печерському районному суді Києва відбувається судове засідання з обрання запобіжного заходу колишньому кримському депутату Василю Ганишу, підозрюваному у державній зраді.

Як повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії», в залі суду Ганиш заявив, що йому відмовили у праві на телефонний дзвінок відповідно до Кримінально-процесуального кодексу, що не дало йому можливість знайти собі адвоката. Прокурор це заперечила, заявивши, що такого не було.

Ганиш відмовився від державного захисту і уклав договір з приватним адвокатом Андрієм Руденком, який попросив дати йому час на ознайомлення з матеріалами – клопотанням прокуратури щодо міри запобіжного заходу.

Суд оголосив перерву на годину.

Співробітники СБУ і Держприкордонслужби 28 квітня затримали колишнього депутата Верховної Ради АРК і заступника мера Феодосії Василя Ганиша, який був оголошений у розшук. Його підозрюють у державній зраді. За версією українських слідчих, Ганиш був одним з тих, хто голосував за проведення «референдуму» про статус Криму, і тим самим сприяв зазіханням на територіальну цілісність України.

XS
SM
MD
LG