Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську активісти вимагали від облради ухвалити заяву про визнання Росії країною-агресором


У Дніпропетровську десятки активістів пікетували обласну раду, вимагаючи, аби та ухвалила заяву про визнання угруповань «ДНР» та «ЛНР» терористичними організаціями», а Росію – країною-агресором.

В акції взяли участь члени об’єднання «Свобода», «Правий сектор», громадських організацій.

Водночас у депутатському корпусі зазначили, що розглянути питання про заяву на позачерговій сесії облради в середу було неможливо, адже в порядку денному його не було.

Голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резниченко заявив, що це питання винесуть на чергову сесію обласної ради, яка відбудеться 28 травня.

За словами депутатів від «Блоку Петра Порошенка», звернення облради буде адресоване до ООН, Європарламенту, ПАРЄ, ОБСЄ, ГУАМ, національних парламентів держав світу. У ньому дніпропетровські депутати також планують закликати міжнародне співтовариство «визнати факт агресії проти України та окупації її території Росією».

Водночас у середу депутати Дніпропетровської обласної ради ухвалили звернення до жителів області із закликом «виявити повагу до ветеранів і не допустити провокацій під час вшанування Великої Перемоги».

27 січня у Верховній Раді України підтримали звернення до міжнародних організацій про визнання угруповань «ЛНР» та «ДНР» терористичними організаціями, а також про визнання Росії країною-агресором.

XS
SM
MD
LG