Доступність посилання

ТОП новини

Умови утримання Савченко у лікарні гірші, ніж у СІЗО – Новиков


Надія Савченко в суді 17 квітня, 2015 року
Надія Савченко в суді 17 квітня, 2015 року

Адвокат українського штурмана Надії Савченко Ілля Новиков заявляє, що умови її утримання у московській лікарні гірші, ніж у СІЗО.

«Надія Савченко у спецблоці 20-ї міської лікарні Москви, заґратовані вікна на 4 поверсі – її. Умови там гірші, ніж у СІЗО. Повітря і світла мало, прогулянки і побачення з рідними зовсім не передбачені, матрац просякнутий запахом лежачих хворих. У спецблок громадянської лікарні часто привозять тих, хто вмирає, хто вже не може ходити. Надія поки може. За обліками ФСВП вона проходить як схильна до втечі, насильства і суїциду. У перший день охоронці стремалися, у душ і у туалет її виводили у наручниках. Сьогодні перестали», – написав Новиков у середу, 29 квітня, на своїй сторінці у Facebook.

28 квітня у Федеральній службі виконання покарань (ФСВП) Росії повідомили про переведення Надії Савченко до міської лікарні Москви №20.

У грудні минулого року Савченко оголосила голодування на знак протесту проти затримання. 5 березня адвокати Савченко повідомили, що вона вирішила частково припинити голодування, яке тримала понад 80 днів. 16 березня вона поновила голодування. 3 квітня представники Ради з прав людини при президентові Росії повідомили, що Савченко потрохи приймає їжу.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині кордону Російської Федерації.

XS
SM
MD
LG