Доступність посилання

ТОП новини

Конфлікту з «Правим сектором» немає – голова Дніпропетровської ОДА


Валентин Резніченко
Валентин Резніченко

Конфлікту між Збройними силами України і добровольчим українським корпусом «Правий сектор» на території Дніпропетровської області немає, заявляє голова Дніпропетровської облдержадміністрації Валентин Резніченко.

«За моєю інформацією, там немає ніякого конфлікту. Це було неправильно сприйнято обома сторонами, ситуація загострилася і вийшла в засоби масової інформації», – заявив голова облдержадміністрації.

Водночас керівник управління СБУ в Дніпропетровській області Вадим Поярков зазначив, що представники, зокрема й «Правого сектора», допомагатимуть силовикам у святкові дні забезпечувати громадську безпеку в регіоні.

За даними ОДА, понад 4 тисячі правоохоронців захищатимуть спокій жителів Дніпропетровщини під час травневих свят. Від сьогодні всі силові і правоохоронні органи регіону працюють в режимі підвищеної готовності.

28 квітня «Правий сектор» заявив про блокування військовослужбовцями 25-ї і 95-ї бригад Збройних сил України бази добровольчого батальйону ПС на Дніпропетровщині.

У Міністерство оборони України заявили, що військові проводять навчання, а інформація про блокування бази «Правого сектору» спрямована «на підвищення градусу напруги у суспільстві і може бути передумовою для збройних провокацій на території України напередодні травневих свят».

10 квітня добровольчий український корпус «Правого сектору» заявив про відведення бійців від лінії зіткнення у зоні АТО у зв’язку із підготовкою до входження підрозділів у Збройні сили України.

XS
SM
MD
LG