Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі козацькі організації закликали російських колег вивести свої загони з Донбасу


Проросійські бойовики на Донбасі, 2 листопада 2014
Проросійські бойовики на Донбасі, 2 листопада 2014

У Запоріжжі обласна координаційна рада з питань козацтва при облдержадміністрації ухвалила звернення до російських козацьких організацій з вимогою вивести свої загони з території Донбасу.

«Вчора у Москві в агентстві «Московський комсомолець» виступив Верховний отаман російського козацтва Рогієв, зачитавши якесь анонімне звернення козаків України, в тому числі анонімних козаків Запоріжжя про те, що вони втомилися терпіти нацистський режим, знущання якісь надумані над ветеранами, закликають Росію захистити їх від фашистів, повернути Януковича, відновити той конституційний лад, що існував до Революції гідності», – розповів начальник управління внутрішніх справ та зв’язків з громадськістю Запорізької ОДА Олександр Зубченко.

За його словами, це викликало обурення координаційної ради з питань козацтва, тому ухвалено це звернення.

«Звернення до росіян забрати козацько-терористичні формування з України, припинити кровопролиття, припинити руйнувати населені пункти, вбивати мирних людей», – зазначив Зубченко.

Раніше повідомлялось, що на Донбасі воюють представники російського казацтва. Перше офіційне підтвердження про донських казаків, які воюють на боці сепаратистів, з’явилося на початку червня цього року. СБУ оприлюднила запис телефонної розмови між главою російського об’єднання Міжнародний союз громадських організацій «Всевелике військо Донське» Миколою Козіциним і декількома його підлеглими, які приїхали воювати на Донбас.

XS
SM
MD
LG