Доступність посилання

ТОП новини

Суспільне мовлення без Суспільного радіо не матиме успіху – Куликов


Андрій Куликов
Андрій Куликов

Перебудова суспільного радіомовлення сприятиме розвитку суспільного телебачення України. Про це заявив співзасновник Громадського радіо Андрій Куликов.

«Суспільне мовлення без суспільного радіо не матиме того успіху, тому що перебудова саме радіомовлення здатна саме в межах однієї структури дати поштовх або потягнути за собою успішну перебудову телебачення», – заявив він.

За словами журналіста, Громадське радіо готове всіляко сприяти наповненню сітки мовлення Національної радіокомпанії України (НРКУ) уже наявними і новими програмами, які відповідають тематиці й вимогам суспільного мовлення.

«Ми можемо виробляти 4 години на день на умовах безкоштовної передачі матеріалів або спільного виробництва. Загалом, ми готові виробляти таку кількість продукту, яку готове взяти в нас суспільне радіо, аж до цілодобового мовлення на хвилях майбутнього суспільного радіо. Звісно, в цьому випадку Громадське радіо розраховує на фінансування цього виробництва в межах фінансування Суспільного мовлення. На решту потреб шукаємо і будемо шукати фінансування у громад і окремих донорів», – додав Куликов.

19 березня Верховна Рада ухвалила закон «Про суспільне телебачення і радіомовлення в Україні». Закон передбачає, що на базі державних мовників НТКУ, НРКУ, ДТРК, ТРК Криму створять публічне акціонерне товариство «Національна суспільна телерадіокомпанія України» (НСТУ). Пізніше президент підписав цей закон.

7 квітня презентували національне суспільне мовлення

XS
SM
MD
LG