Доступність посилання

ТОП новини

У справі Фірташа можуть допитати Кличка, Кравчука та Льовочкіна


Дмитро Фірташ у залі суду, Відень, 30 квітня 2015 року
Дмитро Фірташ у залі суду, Відень, 30 квітня 2015 року

У справі українського бізнесмена Дмитра Фірташа австрійський суд може допитати екс-президента України Леоніда Кравчука, мера Києва Віталія Кличка та колишнього голову адміністрації президента Віктора Януковича Сергія Льовочкіна.

Також у суді зазначили, що у справі можуть допитати колишнього віце-прем’єра Юрія Бойка.

Сьогодні суд у Відні розглядає запит Сполучених Штатів Америки про екстрадицію Фірташа. Його захист і сам український бізнесмен заявили про політичні причини запиту з боку США про екстрадицію.

21 березня Дмитро Фірташ був звільнений земельним судом Відня з в’язниці під заставу в розмірі 125 мільйонів євро. За ґратами бізнесмен опинився на виконання запиту американських правоохоронних органів. США домагаються екстрадиції Фірташа. Сам бізнесмен звинувачення відкидає.

Тим часом, 29 квітня у МВС України повідомили, що Печерський райсуд Києва наклав арешт на майже 500 мільйона кубічних метрів природного газу, що зберігається в спеціальних сховищах компанії «Укртрансгаз» та належить підприємствам групи компаній Ostchem Дмитра Фірташа.

2 квітня керівник МВС Арсен Аваков повідомив, що міліція відкрила кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем та розкраданням бюджетних коштів з боку посадових осіб групи підприємств Дмитра Фірташа Ostchem.

Компанія Group DF (Дмитра Фірташа) вважає заяви про відкриття Міністерством внутрішніх справ кримінального провадження проти холдингу Ostchem і компанії «Нафтогаз України» політичним переслідуванням групи і її власника.

XS
SM
MD
LG