Доступність посилання

ТОП новини

Кличко називає некоректними заяви, що його підтримував Фірташ


Мер Києва Віталій Кличко
Мер Києва Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко називає некоректними заяви про те, що український бізнесмен Дмитро Фірташ підтримував його кандидатуру на виборах.

«Говорити про нібито політичну підтримку Фірташем моєї кандидатури на виборах мера як мінімум некоректно. На виборах мера столиці Віталія Кличка підтримали понад 56% киян. Сьогодні ми бачимо спроби перевести справу з економічної у політичну площину. Очевидно, адвокатами Фірташа обрана така стратегія захисту», – йдеться у заяві Віталія Кличка, розміщеній на сайті партії УДАР.

«На прохання судді я відразу погодився дати свідчення земельному суду Відня і зробив це чесно, відповівши на всі питання, які мені були поставлені, щоб допомогти правосуддю встановити істину», – наголосив Кличко.

Дмитро Фірташ заявив сьогодні у суді, що підтримував Кличка з 2012 року для президентських виборів-2015 і розглядав його як альтернативу Януковичу.

«У 2012 році я зрозумів, що Янукович не буде робити реформи. Я подумав, що потрібен новий кандидат на 2015 рік. Я знайшов такого кандидата. Це був Віталій Кличко», – сказав Фірташ.

Сьогодні, 30 квітня, суд у Відні розглядає запит США про екстрадицію Фірташа. Його захист і сам український бізнесмен заявили про політичні причини запиту з боку США про екстрадицію.

Під час сьогоднішнього судового розгляду, суд у Відні допитав Віталія Кличка у справі українського бізнесмена Дмитра Фірташа. Перед початком допиту суд попросив публіку і пресу залишити приміщення, допит відбувався в режимі відео-конференції.

21 березня минулого року Дмитро Фірташ був звільнений земельним судом Відня з в’язниці під заставу в розмірі 125 мільйонів євро. За ґратами бізнесмен опинився на виконання запиту американських правоохоронних органів. США домагаються екстрадиції Фірташа. Сам бізнесмен звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG