Доступність посилання

ТОП новини

Портнов погрожує конфіскувати активи Порошенка


Екс-заступник голови Адміністрації президента часів Віктора Януковича Андрій Портнов погрожує чинній владі «реваншем». Про те, що саме він конфіскуватиме активи чинного президента Петра Порошенка, Портнов розповів журналістам програми «Схеми», проекту Радіо Свобода на Першому суспільному.

«Я думаю, що українській владі, починаючи від членів уряду, закінчуючи президентом України треба зараз уважно подивитись власний інтернет-банкінг. Якими офшорними рахунками вони користуються? Яким чином вони оформлюють угоди на офшорних юрисдикціях? Ми обов’язково, коли прийде час, встановимо, які рахунки, які активи у чинної сьогодні в Україні влади вони ховають за кордоном, і обов’язково це буде предметом кримінального переслідування», – заявив Портнов.

Він залишив Україну в 2014 році, приблизно в той же час, що і Янукович, а згодом став одним із перших колишніх чиновників, які потрапили до «санкційного» списку Європейського союзу з 22 осіб. Минулого місяця європейці скасували санкції проти Портнова через брак доказів у скоєнні корупційних злочинів, які мала за рік надати українська сторона.

Тепер Портнов позивається проти Євросоюзу і Європейської комісії через санкції, які, на його думку, були безпідставними. Справу розглядатиме Люксембурзький суд 21 травня. Вона так і називається «Портнов проти Європейської комісії».

Тим часом, українські правоохоронці заарештували на рахунках колишнього чиновника 40 тисяч гривень. Про це «Схемам» повідомили у Генеральній прокуратурі України.

Загалом в Україні і за кордоном, за даними ГПУ, зараз заарештовано більше 5,5 мільярдів гривень. За рік розслідувань економічних злочинів держава спромоглася повернути до бюджету всього 5 000 гривень, тобто 0,000001% знайдених корупційних грошей.

XS
SM
MD
LG