Доступність посилання

ТОП новини

79-й Чемпіонат світу з хокею відкривається в Чехії


Сьогодні у двох містах Чехії – Празі й Остраві відкривається 79-ий чемпіонат світу з хокею. Відповідно до програми, першими на лід у Празі вийдуть команди Канади і Литви, сьогодні також відбудуться матчі збірних Сполучених Штатів Америки й Фінляндії, Чехія зустрінеться зі Швецією, а в Остраві гратимуть хокеїсти Росії й Норвегії.

Всього у чемпіонаті світу в Чехії беруть участь 16 найсильніших хокейних команд світу, відбудеться 64 матчі. Ігри хокейного чемпіонату світу відбудуться на празькому стадіоні О2 Аrena, який вміщає 18 тисяч глядачів, і в Остраві на стадіоні ČEZ Arena, який приймає понад 10 тисяч вболівальників.

Фінальний матч чемпіонату відбудеться 17 травня, на думку спортивних оглядачів, в боротьбі за золоті медалі можуть зустрітися найсильніші – команди Чехії й Росії. За чеську команду грає відомий у світі хокеїст Яромір Ягр.

Квитки на матчі чемпіонату розпродані, до Чехії приїхали тисячі шанувальників хокею з цілого світу. Для них у багатьох чеських містах встановлені просто неба великі екрани, на яких можна буде спостерігати за перебігом ігор.

Вже традиційно для хокейних фанів також встановлені великі телевізійні екрани в багатьох чеських кав’ярнях і ресторанах.

XS
SM
MD
LG