Доступність посилання

ТОП новини

Одеса: суд виніс перший вирок щодо побиття активістів і журналістів у час Євромайдану


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

Приморський суд Одеси виніс перший вирок у справі про побиття активістів і журналістів під час Євромайдану.

«Сьогодні Приморським районним судом засуджено громадянина за перешкоджання діяльності журналіста біля ОДА 19.02.2014. Враховуючи попередню судимість, чоловіку призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки з іспитовим строком у 2 роки. Обвинувачений свою провину визнав у повному обсязі, а потерпілий у ході досудового та судового слідства будь-яких претензій майнового характеру не заявляв», – йдеться у повідомленні прокуратури Одеської області, опублікованому у п’ятницю, 1 травня.

«Встановлено, що 19 лютого 2014 року біля Одеської обласної державної адміністрації сталися трагічні події – масовий напад невідомих осіб на учасників мирного пікету одеської громадськості проти вбивств учасників Євромайдану у Києві. Під час цих подій вказаний чоловік перешкодив професійній діяльності журналіста «5 каналу», а саме безпосередньо зйомці сюжету щодо конфлікту», – наголосили у прокуратурі Одещини.

Наразі прокуратура Одеської області проводить досудове розслідування у кримінальній справі щодо перешкоджання діяльності журналістів, хуліганство та зловживання владою.

19 лютого 2014 року озброєні кийками чоловіки напали на активістів і журналістів під час проведення акції «Не стріляй!» біля Одеської облдержадміністрації. Оператору телекомпанії «Нова Одеса» розбили голову, оператору «Інтера» зламали палець, побили залізними прутами телеоператорів «Нового» та «5-го» каналів, ICTV та фотокореспондента «Комсомольської Правди».

XS
SM
MD
LG