Доступність посилання

ТОП новини

Зустріч Тристоронньої контактної групи може відбутися 5 травня – «ЛНР»


(ілюстраційне фото)
(ілюстраційне фото)

В угрупованні «ЛНР» заявляють, що зустріч Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі може відбутися 5 травня.

«Орієнтовно ведеться мова про 5 травня», – заявив так званий «прем’єр-міністр» угруповання «ЛНР» Геннадій Ципкалов, якого цитують сепаратистські сайти.

«Спочатку до Мінська відправиться переговорна група, а потім, якщо буде підписуватися якийсь документ, то будемо вже дивитися по необхідності участі там глави республіки та інших офіційних осіб. Поки рішення не ухвалене», – сказав Ципкалов.

Наразі українська сторона цих повідомлень не коментувала.

29 квітня відбулася черговавідеоконференція учасників Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі за участі сепаратистів.

Після цього українська сторона закликала якнайшвидше запустити роботу підгруп з безпеки, політичних, економічних та гуманітарних складових Мінської угоди. А Денис Пушилін, який називає себе «віце-спікером» угруповання «ДНР» і представляє донецьких сепаратистів у цій контактній групі заявив про певний прогрес щодо створення робочих підгруп.

14 квітня Тристороння контактна група у складі представників України, ОБСЄ й угруповань «ДНР» і «ЛНР» відновила переговори. Вони тривають у форматі відеоконференцій.

Українську сторону на переговорах представляє екс-президент Леонід Кучма. Участь у консультаціях також беруть посол Росії в Україні Михайло Зурабов, посол ОБСЄ Гайді Тальявіні, угруповання «ДНР» і «ЛНР» представляють Денис Пушилін і Владислав Дейнего.

XS
SM
MD
LG