Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі згадуватимуть жертв подій 2 травня 2014-го


Пожежа у Будинку профспілок, Одеса, 2 травня 2014
Пожежа у Будинку профспілок, Одеса, 2 травня 2014

В Одесі в суботу пройдуть пам’ятні заходи у зв’язку з річницею трагічних подій у місті 2 травня 2014 року.

Рік тому в Одесі під час пожежі у Будинку профспілок загинули десятки людей. Пожежа почалася під час сутичок між учасниками маршу «За єдність України» і противниками Майдану.

У зв’язку з пам'ятними акціями та іншими заходами у місті у ці дні діють посилені заходи безпеки. Посилено контролюватиметься 2 травня мітинг на Куликовому полі. За повідомленням МВС, всіх зобов’яжуть пройти через рамки металошукачів, будуть заборонені сумки.

За порядком стежать у тому числі бійці спецпідрозділу «Альфа» СБУ, які раніше виконували завдання у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Одразу в центрі міста загинули кілька людей. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, у табір проросійських громадян. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Загалом 2 травня постраждали більш як 200 людей, загинули 48.

Упродовж кількох минулих місяців в Одесі було вчинено низку вибухів. У 16 випадках винуватців встановили. П’ять вибухів залишаються нерозкритими. Звинувачення пред’явлене 31 людині, 23 оголошені в розшук.

XS
SM
MD
LG