Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ повідомила про підозру екс-голові міліції Одещини


Пожежа у Будинку профспілок, Одеса, 2 травня 2014
Пожежа у Будинку профспілок, Одеса, 2 травня 2014

Генпрокуратура повідомила про підозру колишньому керівнику Головного Управління МВС в Одеській області Петру Луцюку у службовій недбалості під час подій 2 травня 2014 року в Одесі.

«За результатами досудового розслідування колишньому керівнику ГУ МВС України в Одеській області 30 квітня 2015 року повідомлено про підозру у вчиненні службової недбалості. Під час слідства встановлено, що керівництво органів внутрішніх справ не забезпечило 2 травня 2014 року належної охорони громадського порядку, що призвело до зіткнення колони людей, які брали участь у марші «За єдність», з організованою групою осіб, що намагалися завадити проведенню цього маршу у районі вулиці Грецька в Одесі», – йдеться у повідомленні ГПУ, оприлюдненому у суботу, 2 травня.

2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Одразу в центрі міста загинули кілька людей. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, у табір проросійських громадян. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Загалом 2 травня постраждали більш як 200 людей, загинули 48.

Сьогодні в Одесі пройдуть пам’ятні заходи у зв’язку з річницею трагічних подій у місті.

XS
SM
MD
LG