Доступність посилання

ТОП новини

У храмах Одеси пройшли панахиди за загиблими 2 травня


Сутички в Одесі. 2 травня 2014 року
Сутички в Одесі. 2 травня 2014 року

У храмах Одеси пройшли панахиди за загиблими 2 травня 2014 року, повідомляють в Одеській єпархії Української православної церкви (Московського патріархату).

«2 травня високопреосвященніший Агафангел, митрополит Одеський та Ізмаїльський, у співслужінні єпископа Южненського Діодора, вікарія Одеської єпархії, ректора Одеської духовної семінарії, архімандрита Серафима звершив панахиду у соборному храмі на честь ікони Божої Матері «Живоносне джерело» Свято-Успенського Одеського патріаршого чоловічого монастиря. За богослужінням молилися представники міської влади», – повідомили в Одеській єпархії УПЦ (МП).

«У всіх храмах Одеси були звершені заупокійні богослужіння за жертвами трагедії 2 травня», – зазначили в УПЦ (МП).

Сьогодні вдень в Одесі розпочалися пам’ятні заходи у зв’язку з річницею трагічних подій 2 травня 2014 року. У місті одночасно проходять два мітинги – на Куликовому полі, який проводять представники «антимандану» та мітинг проукраїнських активістів на Соборній площі Одеси.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у місті у сьогодні діють посилені заходи безпеки. Усі, хто прийшов на Куликове поле, проходили через рамки металошукачів.

Радіо Свобода веде пряму трансляцію з Куликового поля.

2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Одразу в центрі міста загинули кілька людей. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, у табір проросійських громадян. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Загалом 2 травня постраждали більш як 200 людей, загинули 48.

XS
SM
MD
LG