Доступність посилання

ТОП новини

У Києві відбувся марш пам’яті одеської трагедії


Кілька тисяч людей у Києві вшанували пам’ять жертв пожежі, яка сталася 2 травня 2014 року в одеському Будинку профспілок. Учасники маршу розтягнулися центрпальною столичною вулицею Хрещатик від Бесарабського ринку до вулиці Прорізної.

Активісти несли на чолі колони плакат «Киев помнит об Одессе. Не забудем. Не простим», а також фотографії убитих політиків та громадських діячів з різних політичних таборів і країн – поруч із Олег Калашниковим та Олесем Бузиною були портрети Валентини Семенюк, В’ячеслава Чорновола і Джон Кеннеді.

Учасники вигукували гасла проти політичних репресій.

Також 2 травня в Одесі відбулися заходи у зв’язку з річницею трагічних подій. Під час цих заходів сталися сутички між представниками різних таборів.

В Одесі водночас були два мітинги – на Куликовому полісвою позицію висловлювали представники «антимайдану», на Соборній площі Одеси відбувся мітинг проукраїнських активістів.

Радіо Свобода вело пряму трансляцію з Куликового поля.

2 травня 2014 року в Одесі відбулися сутички між проросійськими і проукраїнськими активістами. Одразу в центрі міста загинули кілька людей. Після цього проукраїнські активісти прийшли на Куликове поле, у табір проросійських громадян. У розташованому на Куликовому полі Будинку профспілок почалася пожежа, яка призвела до загибелі людей. Загалом 2 травня постраждали більш як 200 людей, загинули 48.

XS
SM
MD
LG