Доступність посилання

ТОП новини

«Донбас» замінює «Азов» у Широкині за ротацією


У проміжку між боями в Широкині, архівне фото
У проміжку між боями в Широкині, архівне фото

Батальйон спеціального призначення Національної гвардії «Донбас» заявляє, що ввів додаткові підрозділи до села Широкина під Маріуполем, де останніми тижнями точаться бої між українськими військами і російсько-сепаратистськими силами.

Причиною передислокації є планова ротація, в рамках якої з Широкина вивели частину сил полку спеціального призначення «Азов» Нацгвардії, мовиться на сторінці «Донбасу» у фейсбуці.

«Азов» іще не коментував цього повідомлення.

Раніше в неділю, 3 травня, «Донбас» повідомляв, що за останні дві доби внаслідок «практично невпинного бою» в Широкині один боєць батальйону помер від поранень під час операції і ще один був поранений, але вже перебуває в доброму стані.

Останнім часом за ініціативи Організації з безпеки і співпраці в Європі точаться розмови про демілітаризацію цього села, частину якого захопили підтримувані Росією сепаратисти, ще частину утримують українські війська і яке є місцем частих боїв останніми тижнями. В ОБСЄ переконують, що демілітаризація не має нічого спільного зі здачею сепаратистам української території. Критики нагадують, що вже в багатьох випадках відведення українських військ із якихсь територій, що мали лишитися нейтральними, відразу закінчувалися тим, що їх без жодного пострілу захоплювали сепаратисти. Зокрема, днями голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко виступив із закликом не відводити війська з Широкина, а, навпаки, зміцнювати там оборону.

При цьому Широкине є стратегічно важливим пунктом, контроль за яким дозволив би сепаратистам полегшити потенційний наступ на Маріуполь, а українським військам – зірвати такий можливий наступ.

XS
SM
MD
LG