Доступність посилання

ТОП новини

У Широкині знову бої – військові


Українські бійці на позиціях біля Широкина, архівне фото
Українські бійці на позиціях біля Широкина, архівне фото

У селі Широкині біля Маріуполя почався обстріл українських позицій із боку сепаратистів після того, як із села від’їхала місія Організації з безпеки і співпраці в Європі, повідомляє батальйон спеціального призначення Національної гвардії «Донбас».

«Крім уже звичних важких мінометів, противник застосував стрілецьку зброю, автоматичні гранатомети, працювали снайпери», – мовиться в повідомленні батальйону у фейсбуці.

За словами військових, у відповідь вони теж відкрили вогонь.

Батальйон «Донбас» повідомляє, що один із його бійців був поранений у цьому новому бою.

Полк спеціального призначення Нацгвардії «Азов», зі свого боку, теж повідомляє про бій у Широкині.

Сепаратисти інтенсивно обстрілюють позиції українських військових із гаубиць, 120-міліметрових мінометів, кулеметів великого калібру і самохідних артилерійських установок, мовиться в повідомленні полку у фейсбуці.

«Бойовики здійснювали спроби прориву на позиції, які охороняють бійці полку «Азов» та батальйону «Донбас». Атаки українські військові відбивають. Бої тривають. Місто Маріуполь та його мешканці у безпеці», – пишуть бійці.

Підрозділи «Азову» і «Донбасу» перебувають нині в Широкині поруч із військовими Збройних сил.

Останніми тижнями село Широкине, приблизно за 20 кілометрів на схід від Маріуполя, частину якого захопили підтримувані Росією сепаратисти, а ще частину утримують українські війська, є місцем майже постійних боїв. Це село є стратегічно важливим пунктом, контроль за яким дозволив би сепаратистам полегшити потенційний наступ на Маріуполь, а українським військам – зірвати такий можливий наступ.

Днями за ініціативи Організації з безпеки і співпраці в Європі точаться розмови про демілітаризацію цього села. В ОБСЄ переконують, що демілітаризація не має нічого спільного зі здачею сепаратистам української території. Критики ж нагадують, що вже в багатьох випадках відведення українських військ із якихсь територій, що мали лишитися нейтральними, відразу закінчувалися тим, що їх без жодного пострілу захоплювали сепаратисти. Зокрема, днями голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Олександр Кіхтенко виступив із закликом не відводити війська з Широкина, а, навпаки, зміцнювати там оборону.

XS
SM
MD
LG