Доступність посилання

ТОП новини

Український Іл-76 готується до евакуації українців з Непалу – Міноборони


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Військово-транспортний літак Міністерства оборони України Іл-76, який має евакуювати українців із зони стихійного лиха в Непалі повністю пройшов регламентні роботи. Про це Радіо Свобода повідомила речниця Міноборони Вікторія Кушнір.

«Військово-транспортний літак Іл-76 перебуває наразі в аеропорту Делі. Наразі завершується налаштування бортової апаратури, здійснюється перевірка працездатності двигуна для польотів в умовах високогір’я під час подальшого вильоту в Катманду. Потім планується здійснити переліт літака з Катманду до Делі з подальшим відбуттям в Україну», – поінформувала Кушнір.

Вона не уточнила, на коли саме запланований політ.

Раніше журналіст «Громадського» Богдан Кутєпов, який перебуває в Катманду, заявив, що евакуація громадян України з Непалу затримується через те, що до Делі для ремонту літака Іл-76 Міністерства оборони була доставлена інша деталь, ніж було потрібно.

Евакуації з Непалу очікують близько ста людей, не лише громадян України.

2 травня в МЗС повідомляли, що мають інформацію про перебування на території Непалу 210 громадян України, даних про загиблих чи потерпілих українців не було, проте з 46 українцями на той час не вдавалося вийти на зв’язок. Свіжіших даних не публікували.

За повідомленнями з Непалу, там після руйнівного землетрусу 25 квітня і нових поштовхів наступних днів виявили станом на неділю, 3 травня, вже понад 7 тисяч 250 загиблих, число поранених і травмованих перевищує 14 тисяч.

XS
SM
MD
LG