Доступність посилання

ТОП новини

2 військових загинули на Донбасі за добу – штаб АТО


За минулу добу внаслідок бойових дій на сході України загинули двоє українських військовослужбовців, п’ятеро були поранені, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Олександр Мотузяник.

За його словами, загинули двоє військових біля Катеринівки Попаснянського району Луганщини, де бойова дозорна машина українських військових наїхала на міну. Ще троє військових були поранені під час цього інциденту.

За даними штабу АТО, бойовики продовжують порушувати режим тиші як на Донеччині, так і на Луганщині. «Здебільшого російсько-терористичні війська використовують стрілецьку зброю, міномети та гранатомети. Також бандити застосовують проти українських військ озброєння, яке мало бути відведеним за Мінськими угодами, а саме міномети калібру 120 мм, 122- та 152-міліметрову артилерію. 3 рази проти українських військових застосовувались реактивні системи залпового вогню «Град», – сказав Мотузяник.

Раніше в прес-центрі АТО повідомили, що за минулу добу бойовики майже 100 разів обстріляли позиції силовиків.

Сепаратисти на своїх сайтах заявляють про 70 обстрілів з боку українських сил із застосуванням танків, БМП, БТР, мінометів, гранатометів, стрілецької зброї.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG