Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти «ЛНР» повідомляють про спокій, а «ДНР» – про збільшення обстрілів


Сепаратисти угруповання «ЛНР» повідомляють, що ситуація на території, яку вони контролюють залишається відносно спокійною.

«Все протікає більш-менш спокійно у порівнянні з «Донецької Народною Республікою», – сказав Ігор Плотницький, який називає себе «головою» угруповання «ЛНР» у понеділок, 4 травня.

За його словами, попри «дрібні сутички», серйозних порушень перемир’я на території , підконтрольній угрупованню «ЛНР» немає.

«Є інциденти, є сутички, але різких порушень, як в «ДНР», ми не фіксуємо», – наголосив лідер луганських сепаратистів.

Сепаратисти угруповання «ДНР» заявляють, що упродовж останньої доби кількість обстрілів їхніх позицій з боку українських військових збільшилася.

«За минулу добу було зафіксовано 70 випадків порушення режиму припинення вогню. З них: артилерія – 5 випадків, 54 вистріли, танки – 11 випадків, 39 пострілів, БТР і БМП – 1 раз, міномети – 38, 410 пострілів, гранатомети на стрілецька зброя – 4 випадки», – сказав Едуард Басурін, який називає себе «заступником міністра оборони» угруповання «ДНР» у понеділок, 4 травня.

За інформацією Басуріна, за минулу добу загинув один бойовик угруповання «ДНР», шестеро були поранені.

(Відео користувача YouTube Новороссия Информагентство)

За повідомленням речника Адміністрації президента України з питань АТО Олександра Мотузяника, за минулу добу внаслідок бойових дій на сході України загинули двоє українських військовослужбовців, п’ятеро були поранені. Українські військові загинули біля Катеринівки Попаснянського району Луганщини, де бойова дозорна машина українських військових наїхала на міну.

Раніше в прес-центрі АТО повідомили, що за минулу добу бойовики майже 100 разів обстріляли позиції силовиків.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини і Росії домовилися про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, а також відведення важкого озброєння від лінії розмежування. Домовленості повністю не виконуються, сторони конфлікту обвинувачують одна одну в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG