Доступність посилання

ТОП новини

ООН закликає Білорусь забезпечити чесні вибори


Президент Білорусі Олександр Лукашенко
Президент Білорусі Олександр Лукашенко

ООН закликає владу Білорусі забезпечити вільні і прозорі вибори, засудити атмосферу страху, звільнити всіх політичних в’язнів та припинити застосування смертної кари. Про це йшлося у понеділок, 4 травня, під час зустрічі представників Ради з прав людини ООН у Женеві.

Представник США у Раді з прав людини ООН Кейт Гарпер закликала Мінськ удосконалити своє виборче законодавство, привести його у відповідність з рекомендаціями ОБСЄ.

«Напередодні президентських виборів-2015, Мінськ має продемонструвати повагу до демократичного політичного процесу, свободи асоціацій, висловлювань та думок», – наголосила Гарпер.

Представник Білорусі у Раді з прав людини ООН Михайло Хвостов, своєю чергою, заявив, що Мінськ багато зробив для забезпечення проведення спокійних, чесних і прозорих виборів. За його словами, на вибори вже запросили міжнародних спостерігачів.

60-річний президент Білорусі Олександр Лукашенко, обіймає цю посаду понад 20 років, і, очікують, що він балотуватиметься і на черговий термін у 2015 році.

XS
SM
MD
LG