Доступність посилання

ТОП новини

Стрілянина в Техасі: один із убитих зловмисників був відомий ФБР раніше


Американська поліція встановила особи нападників, які влаштували в неділю стрілянину в передмісті Далласа (штат Техас), де проходила конференція, присвячена карикатурам на пророка Магомета.

Федеральне бюро розслідувань США заявило, що один з нападників Елтон Сімпсон вже перебував під наглядом правоохоронців. Кілька років тому його визнали винним у поширенні провокативних заяв про плани «ввести джихад у Сомалі». Іншим учасником злочину був сусід по квартирі Сімпсона – Надир Суфі.

У неділю ввечері двоє озброєних автоматами чоловіків відкрили стрілянину по виставковому центру «Curtis Culwell Center», коли захід щодо карикатур добігав кінця. Зловмисники поранили охоронця, але невдовзі під час операції силовиків були застрелені.

Зараз слідчі намагаються встановити, чи були нападники пов'язані з якою-небудь терористичною організацією. Зокрема, перевіряється інформація про те, що один їх нападників розмістив в «Твіттері» повідомлення, вказувало на його зв'язки з угрупованням «Ісламська держава».

Водночас найбільша американська громадська організація мусульман Рада американо-ісламських відносин засудила озброєний напад на виставковий центр. Заяву про засудження такий дій висловив і генеральний секретар ООН Пан Гі Мун.

XS
SM
MD
LG