Доступність посилання

ТОП новини

Італія заморозила активи Азарова-молодшого і соратника Путіна Ротенберга


Олексій Азаров
Олексій Азаров

Фінансова поліція Італії наклала арешт на рахунки і нерухомість соратника Путіна Аркадія Ротенберга, а також на власність Олексія Азарова, сина екс-прем’єра України, придбану ним через підставну компанію, повідомив в інтерв’ю «Європейській правді» посол України в Італії Євген Перелигін.

Він заявив про неоднозначність італійської політики щодо України і Росії. Попри очевидну проросійську налаштованість, «Італія стала єдиною в Європі країною, яка наклала арешт і заморозила активи й нерухомість друга Путіна Ротенберга», заявив посол.

Також, за його словами, ще восени 2014 року були арештовані земельні ділянки і нерухомість Олексія Азарова, хоча цей факт не набув значного розголосу. «Їх (об’єкти нерухомості) придбала протягом 2012-2013 років італійська компанія Agosto 2012, яку пов’язують з австрійськими компаніями Олексія Азарова», – розповів посол.

Перелигін додав, що у Ротенберга «арештовано 6 об’єктів власності на Сардинії, в Лацио і Римі». «Зараз адвокати Ротенберга подали на фінансову гвардію і міністерство фінансів Італії до суду, триває досудовий розгляд. Україна в цьому судовому процесі долучена як третя сторона», – розповів він.

Про спроби родини Азарових оскаржити в судах Італії арешт своєї власності українському посольству невідомо, розповів Перелигін.

Власність Олексія Азарова перебуває під санкціями ЄС з березня 2014 року – його звинувачують у розкраданні державних коштів і їх виведенні за кордон. Аркадій Ротенберг навесні 2014 року також потрапив під санкції через анексію Криму Росією. В ЄС вважають, що Ротенберг є одним із «гаманців» Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG