Доступність посилання

ТОП новини

Мінінформполітики запустить соціальну кампанію до річниці депортації кримських татар


Флешмоб «Крим – це Україна», Київ, 28 лютого 2015 року
Флешмоб «Крим – це Україна», Київ, 28 лютого 2015 року

До 71 річниці депортації кримськотатарського народу, яку Україна відзначатиме 18 травня, Міністерство інформаційної політики запустить спеціальну соціальну кампанію.

«У травні до 71 річниці депортації кримськотатарського народу ми запустимо комплексну соціальну кампанію, яка буде називатися 18 травня «Ми всі – кримські татари». Кампанія буде проводитися з використанням інструментів зовнішньої реклами в пресі, на радіо і на телебаченні», – повідомив радник міністра з питань інформаційної політики Криму Сергій Костинський.

Раніше Кабінет міністрів затвердив план заходів щодо вшанування 71-ї річниці депортації кримськотатарського народу. Серед мистецьких заходів: виставка репродукцій картин Рустема Емінова із серії «Депортація» та мультимедійна інсталяції «Унутма» у Національному академічному театрі опери і балету імені Тараса Шевченка, фотовиставка у Національному музеї історії України та показ фільму «Хайтарма» по всій країні.

Також на майдані Незалежності відбудеться мітинг пам’яті жертв депортації кримськотатарського народу.

В рамках свого звіту за перший квартал роботи Міністерство інформаційної політики нагадало про кампанію інформаційної підтримки Криму. В рамках цієї кампанії міністерство ініціювало створення та розміщення на Першому каналі Українського радіо серії авторських програм, серед яких і проект Радіо Свобода «Крим.Реалії», а також розмістило серію телевізійний сюжетів та біл-бордів з нагадуванням, що «Крим – це Україна».

Як запевнив міністр інформаційної політики Юрій Стець, соціальна кампанія буде втілена по всьому світу і матиме продовження в Німеччині, Австрії, Португалії, Чехії, Литві, Великобританії, США, Канаді та інших країнах.

«За всі роки незалежності України – це єдина така кампанія, яка охопить всі континенти, окрім Антарктиди», – зазначив міністр.

Кримськотатарське населення примусово виселили з півострова 18 травня 1944 року. Радянська влада пояснила це «співпрацею деяких кримських татар з нацистською Німеччиною під час Другої світової війни». У 1989 році Верховна Рада СРСР визнала депортацію незаконною і злочинною.

XS
SM
MD
LG