Доступність посилання

ТОП новини

МЗС: лікарі в Непалі не дозволяють транспортувати пораненого українця


Міністерство закордонних справ України повідомляє, що лікарі в Непалі не дозволяють транспортувати до України постраждалого внаслідок землетрусу українця. Зараз він залишається в лікарні Катманду.

За даними МЗС, станом на 15:00 у списках на повернення в Україну – 75 громадян України, 11 іноземців – громадяни Грузії, Франції, Польщі й Росії.

Раніше у МЗС повідомляли, що поранений у Непалі українець має перелом ноги.

Міністерство оборони України заявило, що влада Непалу дала дозвіл на посадку Іл-76 для евакуації українців, проте, коли саме літак має вилетіти з Катманду – невідомо.

Напередодні у Міноборони України заявили, що військовий літак Іл-76, який вилетів для евакуації українців з Непалу і поламався у Нью-Делі, відремонтували і тепер він готовий до вильоту у Катманду.

Перед цим виконувач обов’язків голови Державної служби з надзвичайних ситуацій Зорян Шкіряк повідомив Радіо Свобода, що для евакуації громадян України з постраждалого від землетрусу Непалу прилетить пасажирський літак. Що буде з українським військово-транспортним літаком Іл-76, який стоїть у Делі через поломку, Шкіряк не уточнював, але додав, що з метою безпеки громадян, ухвалене рішення евакуювати їх пасажирським повітряним судном.

Внаслідок землетрусу в Непалі 25 квітня загинули понад сім тисяч людей.

XS
SM
MD
LG