Доступність посилання

ТОП новини

США занепокоєні, що Росія продовжує утримувати Савченко попри хворобу


Надія Савченко
Надія Савченко

США занепокоєні діями влади Росії, яка попри хворобу українського штурмана Надії Савченко, продовжує її утримувати, заявив речник Державного департаменту Джефф Ратке.

«Ми ще раз висловлюємо наше серйозне занепокоєння щодо лікування Савченко в ув’язненні і повідомлення про те, що вона є серйозно хвора, але залишається у заручниках російської влади», – сказав Ратке у вівторок, 5 травня, під час прес-конференції у Вашингтоні.

6 травня Басманний суд Москви проведе два засідання у справі громадянки України Надії Савченко. Як повідомляють адвокати народного депутата України, на 11:30 запланований розгляд скарги на відмову відпустити Савченко на засідання ПАРЄ, а на 14:30 – продовження терміну її арешту.

Перед цим адвокат Микола Полозов також повідомив, що Слідчий комітет Росії продовжив терміни слідства у справі Надії Савченко на півроку – до 13 листопада 2015 року.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на сході України і незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG