Доступність посилання

ТОП новини

Україна обурена продовженням Росією слідства у справі Савченко на півроку


Плакат МЗС України щодо порятунку Надії Савченко
Плакат МЗС України щодо порятунку Надії Савченко

МЗС України обурене рішенням Слідчого комітету Росії продовжити терміни попереднього слідства у справі українського штурмана Надії Савченко ще на півроку.

«Такий крок російської влади виходить за елементарні межі моралі, гуманності та справедливості. Він є черговим свідченням відсутності будь-яких доказів на підтвердження абсурдних та безпідставних звинувачень проти Надії. Російська Федерація послідовно демонструє неготовність виконувати взяті на себе зобов’язання згідно з Мінськими домовленостями «забезпечити звільнення та обмін усіх заручників та осіб, що незаконно утримуються, за принципом «всіх-на-всіх», – йдеться у заяві українського зовнішньополітичного відомства, опублікованій у вівторок, 5 травня.

Сьогодні, 5 травня, у Росії продовжили термін слідства у справі Надії Савченко на шість місяців, до 13 листопада 2015 року.

США висловили занепокоєння такими діями Росії.

6 травня Басманний суд Москви проведе два засідання у справі громадянки України Надії Савченко. Як повідомляють адвокати народного депутата України, на 11:30 запланований розгляд скарги на відмову відпустити Савченко на засідання ПАРЄ, а на 14:30 – продовження терміну її арешту.

У Росії Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на сході України і незаконному перетині кордону. Вона всі звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG