Доступність посилання

ТОП новини

Лідери «ЛНР» і «ДНР» не поїдуть на зустріч Контактної групи у Мінськ


Лідери угруповань «ЛНР» Ігор Плотницький (Л) і «ДНР» Олександр Захарченко
Лідери угруповань «ЛНР» Ігор Плотницький (Л) і «ДНР» Олександр Захарченко

Лідери угруповань «ДНР» і «ЛНР» не братимуть участь у зустрічі Тристоронньої контактної групи, яка має відбутися у середу, 6 травня, у Мінську. Про це повідомив так званий «спікер» «Народної ради» угруповання «ДНР» Андрій Пургін.

«У найкращому випадку у Мінську почнеться робочий процес на рівні підгруп. Власне, тому туди поки виїхали не голова «ДНР» і «ЛНР», а повноважні представники та експерти. Зокрема, від «ДНР» вирушили офіційний представник у Контактної групи Денис Пушилін, і ще близько десяти осіб», – повідомив Пургін у вівторок, 5 травня.

«До того ж ми не були ініціаторами цієї зустрічі. Ми запрошена сторона. Ми їдемо зі своїм баченням вирішення проблем, а представники України – зі своїм. Експерти у чотирьох підгрупах будуть працювати за своїми напрямками, але значущі документи навряд чи будуть підписані», – додав Пургін.

Раніше сьогодні представник угруповання «ЛНР» Владислав Дейнего повідомив, що Ігор Плотницький, який називає себе «головою» угруповання «ЛНР», та лідер «ДНР» Олександр Захарченко отримали офіційні запрошення на зустріч Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі, яка має відбутися 6 травня.

У вівторок речниця представника України у Контактній групі Леоніда Кучми Дарка Оліфер повідомила, що ця група, яка збереться в Мінську 6 травня, має намір запустити роботу чотирьох підгруп щодо окремих складових Мінських угод.

14 квітня Тристороння контактна група у складі представників України, ОБСЄ й угруповань «ДНР» і «ЛНР» відновила переговори. Вони тривають у форматі відеоконференцій.

Раніше повідомлялось, що 5 травня відбудеться робоча зустріч учасників тристоронньої контактної групи – Гайді Тальявіні (ОБСЄ), Леоніда Кучми (Україна) й Азамата Кульмухаметова (Росія).

XS
SM
MD
LG