Доступність посилання

ТОП новини

Росія тягне світ у війну – посол України в ООН


Постійний представник України в ООН Юрій Сергеєв
Постійний представник України в ООН Юрій Сергеєв

Постійний представник України в ООН Юрій Сергеєв закликав міжнародну спільноту «не заплющувати очі» на спроби Росії наблизити людство до нової світової війни, яка може стати останньою. Про це він заявив у вівторок на засіданні Генеральної асамблеї ООН, присвяченому вшануванню пам’яті жертв Другої світової війни.

«Ті, кого ми вважали друзями та союзниками, з ким боролися проти фашизму, принесли смерть і хаос у нашу домівку», – наводить у Twitter слова зі свого виступу посол Сергєєв.

«Без неймовірних людських жертв та внеску України ми не вибороли б ніколи Велику перемогу над фашизмом», – наголосив представник України і додав, що «окремі країни не засвоїли уроки історії і продовжують штучно роздмухувати вогнища війни та сіяти насильство».

«Україна звертається до світу не заплющувати очі на спроби окремих лідерів розпалити й підтримувати нові вогнища нестабільності та наблизити нас усіх до прірви майбутньої світової війни, яка, напевне, вже буде останньою», – заявив Юрій Сергєєв.

Україна та Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі зброєю та особовим складом. Москва заперечує ці звинувачення, кажучи, що на сході України воюють «добровольці».

США, Євросоюз та ряд інших країн запровадили проти Росії санкції через анексію Криму і роль Москви у конфлікті на Донбасі.

XS
SM
MD
LG