Доступність посилання

ТОП новини

Коморовський: якщо Україна стане частиною Росії, захищати Польщу буде запізно


Броніслав Коморовський
Броніслав Коморовський

Президент Польщі Броніслав Коморовський заявляє, що прозахідний курс незалежної України лежить у польських національних інтересах. Як сказав він в інтерв’ю радіо TOK FM, тоді, коли Україна ставала частиною «східного світу» поляки на цьому дуже багато втрачали.

«Польські інтереси полягають у тому, щоб Україна не стала Росією, бо коли вона стане Росією, то буде запізно захищати нашу свободу», – наголосив Коморовський. За його словами, Польща зробила все можливе для того, щоб у складній ситуації Україна не залишилася без підтримки ЄС.

Коморовський заявив про небезпечну зовнішню політику Росії, яка «змінюється на гірше». «Поки ця політика не зміниться, потрібно захищати Україну від поглинання Росією, від загарбання її земель, від намагань затримати процес її зближення з західним світом», – сказав президент Польщі.

Коморовський також наголосив, що в світлі останніх подій потрібно модернізувати польську армію й розбудовувати національну оборону як складову оборонної системи НАТО.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці сепаратистів на Донбасі зброєю й особовим складом. Москва заперечує ці звинувачення, кажучи, що на сході України воюють «добровольці».

США, Євросоюз і низка інших країн запровадили проти Росії санкції через анексію Криму і роль Москви у конфлікті на Донбасі.

XS
SM
MD
LG